Предложението – забавната версия (част 4)

Предложението: Част 1 

Предложението: Част 2

Предложението: Част 3 

Кис и неговият ококорено-учуден поглед: „Какво да им казвам?! Аз не им предлагам на тях, а на теб.”

Аз и моята безмълвност: „Аааааааааааа….. ммммммммм……”

Бреййй….наистина ми предлага! От много отдавна знаех, че това е Човекът, вече знаех, че това е Пръстенът, знаех, че отговорът е „Да”, но нещо заседна в гърлото ми и звук не излизаше. Стоях и го гледах с празен поглед на заблудена овца, примлясквах глуповато и …. мълчах. Секунда, две, три, цяла вечност. Седим и се гледаме. Той ме чака мене, аз чакам някое смислено звукосъчетание да се отлюспи от гърлото ми.

Кис и неговото ескалиращо нетърпение: „Е, нищо ли няма да кажеш?!”

Аз и моята безмълвност: „Аааааааааа…. мммммммм….. аааааааааааа….. ммммммммм….”

Абе, защо по филмите никой не пелтечи в такъв момент?! Единият предлага, другият се съглася, хахо-хихи, бурни прегръдки, страстни целувки и всички заживяват щастливо. А аз седях до един стреснат човек и го гледах също толкова стреснато. С всяка секунда на мълчание, напрежението нажежяваше въздуха и запотяваше стъкълцата на цаките ми, а аз трябваше да кажа едно толкова просто и толкова желано „Да!”

Да, ама не! Ни звук, ни стон от мен. Кис пак ме посръчка: „Няма ли да кажеш нещо, напримееер… „Да”? Ама, разбира се, че ще кажа! Не може ли да чете мисли?! Само да успея да овладея гласните си струни, да ги осуча в правилната комбинация, за да изфъфлят тази толкова сложна едносрична дума….Трябва ми само още малко време, още съвсем мъничко, или пък малко повечко… Секунда, две, три….Бетонно мълчание.

Изведнъж в стаята проехтя едно дрезгаво „Да!” Кой, кой, кой го каза? Това аз ли бях? Аз? Аз? Или ми се причу? Кис се усмихна с облекчение, а аз въздъхнах блажено – явно съм била аз. Браво на мен! Добро момиче! Не съм вярвала, че може да е толкова трудно да изговориш една сричка.

Да, обичам го. Да, обожавам го. Да, това е мъжът на живота ми. Да, той е прекрасен. Да, той е съвършен. Да, той е всичко, за което съм мечтала. Да, сърцето ми спира, когато си представя, че може да го изгубя. Да, да, да! И заради всички тези „Да”, ми беше агонизиращо трудно да кажа „Да”.

Толкова по-лесно е да изръсиш „Да”, когато въпросът не те интересува, когато безхаберно дори не се замисляш за отговора си, когато ти е безразлично. „Ще купиш ли домати?” „Да.” Ама на кой, по дяволите, му пука?! Сега обаче не бях тръгнала с кошничка за зарзават – като че ли беше някак си по-важно какво ме питат и какво ще отговоря. Защото май се отнасяше за бъдещето ни…

Да, приемам. Обичам го и вярвам в нас. Още съм раздвоена дали искам официозна сватба с подписче, но беше много важно да чуя от Кис, че иска да сме заедно, че вярва в НИЕ. Момент, който никога не бих забравила и не бих заменила. Събитието безспорно е обичайно, тривиално и банално – когато си страничен наблюдател. И също толкова необикновено, уникално и съкровено – когато си главно действащо лице. Защото това е НАШАТА любов, НАШИЯТ годеж, НАШИЯТ живот.

Но пръстенът е само МОЙ, МОЙ, МОЙ! Не пип, че пляс!

Реклами
Публикувано на Любими моменти. Запазване в отметки на връзката.

6 Responses to Предложението – забавната версия (част 4)

 1. Искра каза:

  P.S. Сбит преразказ на историята:

  За тези, на които не им се четат предходните 3 поста, историята на кратко е следната: На Св. Валентин Кис ми предложи и аз приех. Това е. 🙂

 2. galq каза:

  strahotno!
  vaporeki, 4e znam pove4eto ot podrobnostite v tazi istoriq mi be6e bezkraino interesno da sledq vsqka 4ast ot poredicata! 🙂

 3. Pingback: Предложението – забавната версия (част 1) « За малките неща

 4. Pingback: Предложението – забавната версия (част 2) « За малките неща

 5. Pingback: Предложението – забавната версия (част 3) « За малките неща

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s