Мълчанието, което говори

Неделя вечер. Цялата глутница сме си вкъщи. Аз съм се изтегнала на  разкошно мекия ни диван и се чудя дали би могло да има още по-мек. Кис се е наместил доволно в голямата зелена топка „а’ла фотьойл” и си мечтае някой ден и той да се добере до най-мекия диван. Руфи на свой ред се излежава в засада на килима и изчаква търпеливо някой да стане и да се настани с един подскок на топлото му местенце.

Уютът на неделя вечер е незаменим. Обожавам го. Всички сме вкъщи, отпочинали сме и безгрижно си гледаме телевизия. Всеки се е оптегнал удобно и потънал в полу-хипнотично състояние на мързеливо лентяйство. Във въздуха витае ефирна есенция от спокойствие, любов, топлина и надежда. Животът изглежда красив, обещаващ, блазнещо сладък.

В стаята се чува само глухото дърдорене на телевизора. И изящно-грухтящото похъркване на Дъ Биг Бос Руфи, естествено. И въпреки че не си говорим, общуването е много по-истинско, отколкото милион думи могат да пресъздадат. Сякаш си споделяме, без да говорим, сякаш се смеем, без да се смеем, сякаш се прегръщаме, без да се прегръщаме.

Просто си седим. Хубаво е да си близо до любимите хора. Хубаво е да усещаш присъствието им, уханието им, близостта им. Хубаво е да чувстваш, че те са край теб, на една ръка разстояние. Хубаво е да знаеш, че във всеки момент можеш да кажеш „Обичам те!”, а можеш и да не го кажеш. И ще бъде също толкова хубаво.

Video: What a Wonderful World / Louis Armstrong

Реклами
Публикувано на Любими моменти. Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Мълчанието, което говори

  1. Мили каза:

    Прекрсно е, наистина! Дори и само като се чете!…

  2. Nina каза:

    Страшно хубаво и много истинско! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s