Емоции в музика

Сама в къщи. Кис е на служебното коледно парти, а Руфи и аз си лежим сгушени, слушаме музика и кротко чакаме най-важния член на глутницата да допързаля елеганто по заледените улици до вкъщи.

Уютно е. Топло е. Хубаво е. Снежна зима навън, блазнеща пролет вкъщи. 

Преди време случайно попаднах на изпъленията на Nat King Cole и се влюбих в тях. Толкова нежни, мелодични и  харизматични. Достатъчно е само да затвориш очи и се пренасяш в една паралелна вселена – вселена на любов, чистосърдечност, благородство, почтеност, неподкупна красота. На светлинни години далеч от задушаващата прозаичност на ежедневието, далеч от плебейска пошлост, от префинените привидности, от циничната прозаичност.

Винаги съм се чудила от къде се намират творците, които успяват с ефирна лекота да нарисуват един толкова красив живот, който упоява и зашеметява. Nat King Cole определено има дарбата да те пренесе в онзи, другия – вълшебния свят. Затварям очи и започвам да крача в ефирна безтегловност из пролетни поляни, свежи стръкове трева ме галят, въздухът е свеж и упоителен, слънцето и вятърът си играят жизнерадостно с пъстрите цветя. Бродя из теменужена нежност и възторжено опиянение. Представям си хора, които танцуват, които се прегръщат и обичат. Всички се усмихват и са щастливи. Безметежно щастливи, защото сърцата им са чисти и отворени за любов. Едни по-добри хора от нас, които са достойни да бъдат щастливи.  И да живеят в един великолепен свят на благоденствие и животворна красота:

vbox7: Unforgettable – Natalie & Nat King Cole

vbox7: L-O-V-E – Nat King Cole

Нямам какво повече да добавя. Животът е вълшебство.

Реклами
Публикувано на Любими моменти. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s