Ден като всеки друг

Обичам.

Обичам обикновените дни. Дните на спокойствие и хармония. Дните, когато тишината на покоя заглушава суетата на измислените кумири. Дните, когато можеш да се вслушаш в собствения си глас и да видиш през собствените си очи. Дните, когато можеш да се вгледаш в красотата на ежедневието, да се отпуснеш и потопиш в нея.

Дните, когато момчето с китара в двора на гимназията пее и ти го чуваш. Дните, когато бащата с играещите деца се смее, прегръща ги и ти го виждаш.

Дните, когато птиците, накацали по короните на дърветата, чуруликат безгрижно и ти ги чуваш. Дните, когато перестите облаци по небето танцуват изящно валс и ти ги виждаш.

Дните, когато вятърът шумули сред тревата и ти го чуваш. Дните, когато слънцето грее за теб и само за теб и ти го виждаш.

Обичам.

Обичам живота. Обичам ритъма на живота. Обичам обещанията за сбъднати мечти на изгрева и утешението за неизпълнени въжделения на залеза. Вярата, че винаги ще има утре. Нов опияняващ изгрев, нова надежда, нова мечта, ново стремление. Ново начало.

А след това винаги ще има залез – също толкова умопомрачително красив. Залезът на един неосъществен блян, който може да бъде също толкова хипнотизиращ, колкото неговото зачатие. Защото мечтата е стремеж, сила и власт, но провалът е този, който съветва, напътства и съгражда. Провалът е този, който учи. Провалът е този, който може да направи малкия човек голям. Като гради. Както и успехът  може да направи големия човек малък. Като се задоволи с изграденото.

Обичам.

Живота. Ежедневието. Красотата на обикновения ден. Ритъма на обикновения ден. В който винаги ще има изгрев и винаги ще има залез. Винаги ще има надежда и винаги ще има мъдрост.

Реклами
Публикувано на Любими моменти, Правдоподобни размисли. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s