Усмивка и сълза

В живота на човек има периоди, в които веселието прелива като пълноводен водопад. Всеки ден е слънчев и топъл, въздухът трепти в сладостна мараня от спокойствие и сладост.  Утрините са свежи и упояващи като разхлаждащ повей сред нажежено лято. Дните са съкровищници, богати на  звънлив смях и реещо се щастие. Вечерите са романтично обаятелни, съблазнителни и ухаещи на тръпчива чувственост.

В живота на човек има и периоди, когато сутрините, дните и вечерите се сливат в една задушаваща и горестна мъгла, която жигосва с проблеми и изпитания. Безсилието е господар на душата, а отчаянието е надвиснало като черна сянка на зъл фантом. Тъма, болка и бездиханна тишина. Бленуваш всичко да е кошмар и да свърши, когато лъчите на утрото погалят утешително лицето и клепачите потрепнат в прокраднала се надежда. Жадуваш неутешимо да върнеш времето обратно и всичко да е, както преди.

Но животът ни поднася от всичко. От красивото и от грозното. От сладкото и от горчивото. От нереално приказното до нереално кошмарното.

Но това е животът. Вчера не е гаранция за утре. А утре може да е всичко.

Реклами
Публикувано на Правдоподобни размисли. Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Усмивка и сълза

  1. Таня каза:

    Така е животът ни поднася от всичко! По важното е с достойнство да се справяме с трудностите. С радост да приемаме хубавото.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s