Ново начало

На втори октомври този блог почетно, тържествено, монументално и епохално отчете една година от великото си, неземно, възторжено и патетично рождение. И както винаги се случва, когато кокалите вече почнат да прискърцват, а времето неумолимо да се изплъзва, стреснато установих, че не просто е минала една година, а е минала цяла ЕДНА ГОДИНА!

Една година на предизивикателства и премеждия, на мечти и разочарования, на успехи и провали, на радости и неволи, една година на „Малките неща”. Онези моменти от живота, понякога фалшиво незначителни, друг път – измамно гигантски, които изтъкават неусетно всекидневието ни и ни правят тези, които сме. Независимо дали желаем или не.

И сякаш тази година не просто отмина, а остана – и то със значимо присъствие. В нея се случиха наистина много и важни неща, повечето от които, разбира се, скромно се спотайват зад описаните емоции в блога и се опитват да запазят поне малко лично пространство.  Но сякаш нямаше ден, който да отмине с тривиална протяжност, сякаш нямаше ден без самопоникнали питанки относно смисъла на житието и битието, относно значението и ролята на моето самопрехвалено присъствие в този всемогъщо шеметен хаос, наречен живот.

Естествено, отговори не получих. Но понякога човек няма нужда от отговори, а болезнена необходимост да зададе въпроси. Защото всеки въпрос  бива предопределен от емоционалното, моралното и интелектуалното стъпало, до което човек е стигнал. И в този смисъл, всеки въпрос сам по себе си е отговор. Отговор, който не може да се вербализира, не може дори да се осъзнае в пълното му проявление, но който се запечатва като емоция в сърцето и внася мир и спокойствието пред своеволията на съдбата.

Щастлива съм, че този блог не само се роди, но и заживя свой собствен живот. Радвам се, защото това не е просто поредния създаден блог, а блогът, който се роди, за да даде живот на едно ново начало. Моето ново начало.

Реклами
Публикувано на Любими моменти, Правдоподобни размисли и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Ново начало

  1. lilia каза:

    Такива работи трябва да има повече в ежедневието ни.Точно на такива мигове се раздаваме и вярваме.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s