Животът винаги намира начин

Наближава Коледа. И с нея пристига тихото ромолене на спомени от претърколилата се година. Но сякаш 2010 не беше просто година, а най-важната година. Сякаш се събудих от вековен сън, разтрих с юмручета очи и си казах: „Животът е магия!” Съвсем не искам да го описвам като калдаръмена пътечка, постлана с розови листчета, ухание на сладка ванилия и галещ полъх на свежина през топъл летен следобед. Защото това не е животът – това е олющеният ни, овехтял и престарял стереотип за щастие, който може да впечатли цяла една мозъчна клетка и да събуди цяла една амебна емоция. Но животът е толкова повече!

Животът е магия в истинския смисъл на думата! Той е невероятен, непредсказуем, влудяващ, вбесяващ, разтърсващ, галещ, обичащ, любвеобилен, скучен, тривиален, куриозен, възбуждащ, палещ, вледеняващ, съсипващ, съзиздащ, еуфоричен, смазващ, жесток и благодетелен!

Да живееш означава да бъдеш на дъното и да бъдеш на върха. Да се предадеш и да събереш сили отново да се изправиш. Да загубиш вяра и да повярваш отново и отново въпреки всичко. Да обичаш и да градиш, но също да мразиш и рушиш. Никоя сила не значи нищо за човек, ако не е преживял нейната противопложност. Защото контрастът е този, които ни учи, който ни дава възможността да прогледнем и да съзрем себе си на фона на вселената.

И сякаш животът иска да ни поднесе всичко. Тъга и щастие, ярост и смирение, отчаяние и блаженство, ужас и безстрашие. Всеки ден е ново откровение, всеки ден е неподозиран и покоряващ, но не защото е вълшебно прекрасен, а защото се случва „веднъж в живота.”

А тази година определено събра милион емоции, неизказани и неизказуеми, защото няма думи, които да ги пресъздат. За първи път от много години насам се радвам, че отминава една година – не защото искам да я забравя, а защото искам да я запомня. Като годината, която отвори залостени порти и начерта неподозирани пътеки. Годината, която дава началото на нов живот, на ново начало, на нови предизвикателства.

Животът винаги намира начин.

Реклами
Публикувано на Любими моменти и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s