Своеволията на времето

Имате ли усещането, че времето никога не се отмества със скоростта, с която би следвало да помръдва безтелесното си туловище?

Практиката показва, че то винаги се влачи, когато най-малко имаш нужда от неговата протрита, въшлясала и усойна компания. Не само че се тътрузи с чагъртащо скрибуцане, ами и грачещо отмерва  безкрайността на секундите. Тогава усещаш как започва да те гложди бълбукащо желание да се скриеш зад гърба му и да го причакаш в засада, за да го позасилиш с малко животинска агресия, та, току-виж вземе че се позабърза.

Не по-малко неприятна и сърцераздирателна е компанията и на онова, другото време, което вместо да се закотви на място и да изпадне в божествен транс пред величието на някой спектакуларен, сензуален и фантасмагорален момент, вземе, че изтиктака припряно все едно си опрял пищов в слепоочието му. Да бе времето материално, да би човек проявил разбиране, че някой може да му опре цефта в десятката, ама не би. И не само че няма никакво обяснение за лудешкото си темпо, ами и дори не смята за нужно да ти се обяснява. Просто прави тики-тики-так и край! Кой видял, видял! Кой запомнил, запомнил!

Житейският извод от своеволията на времето е, че то никога не се движи с темпото, което се очаква от него. Това би следвало да се запише като теорема и да се преподава още в утробата, за да няма ред сълзи, ред сополи в зряла възраст. Колко ли разбити сърца се търкалят по улиците на самотата вследствие изпуснати моменти, а съкрушени души се гърчат в страдание по отлетялото като ято гарги щастие. Ама, на – туй е животът! Времето тиктака – кога лежерно и протяжно, кога ловко и чевръсто, но винаги така, както не трябва.

Хайде, чао, че времето не чака!

Реклами
Публикувано на Любими моменти, Правдоподобни размисли и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s