Лентяйската седмица

Ето ме на – измина първата ми мега-мързелива, супер-безделна и мощно-ленива седмица, наситена с блудкава каша от безгрижие и давещо се в собствените си лиги самодоволство. Вече уверено мога да заява, че знам как се чувства затворник, подушил благоуханието на свободата след 30-годишно каторжничество. В ЕУФОРИЯ!

Велик е той велик, човекът, който е измислил 45те дена отпуск преди раждане. Получава безапелационно моите засукани симпатии, овации и адмирации, също така прелюбезни аспирации, кулминации и разни други благодарствени „-ации”!

За първи път в живота си се чувствам така, сякаш морето ми е до колене, Еверест ми е до кръста, а земното притегляне е детска залъгалка. Аз летя! Летя, летя, летя! Летя в бясна еуфория, магическо безразсъдство и неподозирано безгрижие! Аз съм булдозер, който шляпа с разперени криле из небосклона, уверен, че пърха като малка, напудрена пеперудка, докато целият свят разцъфва в зашеметяващи краски, само и само за да ме радва. Страничен наблюдател сигурно би оприличил състоянието ми на маниакална шизофрения… и може би няма да е далеч от истината. Но… Може би няма „но”… Всъщност на кой му пука?!

„Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората.” (Сервантес, Дон Кихот)

За първи път в живота си не трябва да правя, каквото трябва. Не трябва да пръхтя с изплезен език, търчейки след огнедишащи цели и вулканични отговорности. Не трябва да се влача уморено като трътлесто влечуго, посърнало от работа. Не трябва да бдя като опулен бухал да не би нещо да излезе от контрол. И на всичкото отгоре държавата най-накрая ще ми върне поне частично банкнотките, които вопиющо засмукваше от олекотения ми портфейл. И това ако не е шестица от тотото! Алилуя!

Сега сериозно… За какво говорех? А да! За първи път в живота си ще правя, каквото си поискам. И точно сега се чувствам най-свободна.

Свободна от условности, задължения, превземки и лицемерие.

Свободна да бъда. Себе си.

Реклами
Публикувано на Любими моменти и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Лентяйската седмица

  1. deni4ero каза:

    Ех, че хубавооо …
    Все такаво настроение и чувство пожелавам 🙂

  2. Pingback: Лентяйската седмица | Bulgarian Blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s