Пред-пролетна еуфория

Уффф, айде зимо, стягай си дисагите с кални пътища, оклюмал пейзаж и залиняло настроение и дим да те няма! Вкисналата ти физиономия от пихтиеста снежна киша вече става банална и свръх досадна. Време е за слънце, време е за радост, време е за нов живот!

Жадувам за  екплозия от горди цветове, за въздух, трептящ от упоителни аромати, за слънце, което озарява земята с ослепителна величественост! Копнея да зърна короните на дърветата, окичени в щедра премяна от разкошни краски, птиците да се реят волно като ангели от рая, тревата да избуи – чиста и нежна като росата, която сутрин блещука по нея!

Ех, пролет, пролет – обичам те лудо и необуздано с всичките си сетива! Обичам да усещам пулса на новия живот! Обичам  бясната сила, която струи и отнася тинята на изгубени мечти, за да избуи на тяхно място феерия от нови въжделения! Обичам блазнещите надежди и обещанията, които с фриволна безразсъдност раздаваш!

Обичам те. И вярвам в теб. Вярвам, че точно след месец чудодейно слънце и сладкопойни славеи (айде, може и градски врабчета :-)) ще приветстват на тази земя едно малко човече, с мънички крачета и мънички пръстчета, и мънички ушета и всички други мъничкови атрибути, полагащи се на един бебишон. Лъчите ще погалят клепачите му, чуруликането ще събуди  сетива му и то блазнещо ще проплаче за живот. За един прекрасен, фантастичен и неустоим живот.

Вярвам.

Реклами
Публикувано на Любими моменти и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Пред-пролетна еуфория

  1. galq каза:

    oh, isi, napravo me razplaka!
    i az 4akam. proletta i slanceto i pri4kite, i….

  2. Pingback: Една пролетна утрин | За малките неща

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s