Обичам те днес и утре, и до края на света

Обичам те.

Обичам утрините,  в които, сгушена в твоите прегръдки, се излежавам и благодаря на съдбата, че си тук до мен, а дъхът ти се плъзга по плътта ми и ми напомня, че моето щастие си ти. Обичам да наблюдавам затворените ти клепачи и блаженството, изписано по лицето ти, докато спиш. Обичам да се втренча в теб игриво-нахално и да те събудя с настоятелността на погледа си. Обичам, когато ме погледнеш укорително и сладурски се завиеш през глава, докато протестираш срещу моето безогледно зазяпване.

Обичам да усещам ръцете ти, обгърнали ме нежно, подкрепата, силата и уюта, които присъствието ти дарява. Обичам погледа ти, от който струи светлина, по-ослепителна от слънцето и по-гореща от вулканична лава. Обичам закачливите пламъци на непокорността и устремеността, които винаги трептят в очите ти. Обичам усмивката ти – така искрена, по детски доволна и сърдечно-закачлива, греховна и ангелска, съблазняваща и невинна. Обичам гласа ти – винаги весел, празничен и оптимистичен – гласът на радостта и вярата в безбройните възможности на живота.

Обичам душата ти – чиста и непокварена, сякаш недосегаема за пошлостите на ежедневието. Обичам упованието ти в доброто у всеки човек и увереността ти в по-красивото бъдеще въпреки превратностите на съдбата. Обичам те, защото си просто един човек, а сърцето ти е голямо като за милиони.

Обичам всяка секунда с теб. Безвремието на любовта, доверието и топлината, които утоляват жаждата ми за щастие и сбъдват един след друг копнежи и неизказани мечти. Обичам всеки делник, когато ме целуваш преди да тръгнеш за работа, затваряш вратата, а после винаги се връщаш. Няма те и те има, изчезваш и се появяваш, така прекрасен и магнетичен като сиянието на залеза и изгрева. Обичам да те посрещаме вечер с Руфи, развял превъзбудено опашка, джафкайки и скачайки от радост и преливащо задоволство. Обичам да виждам, че пак си тук, до мен, до Руфи и до бъдещия малък човек.

Толкова е лесно да те обичам. Чрез теб дишам и живея, чрез твоите очи виждам света прекрасен, вълнуващ и неустоим, през твоите прегръдки се докосвам до нетленната красота на най-чистите чувства на света, чрез твоите мисли ставам един малко по-добър човек. Твоят смях е моята радост, твоите разочарования са моите неволи,  твоите мечти са моите въжделения.

Ти си. Всичко. За мен.

Обичам те и днес, и утре, и до края на света.

Публикувано на Любими моменти и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Обичам те днес и утре, и до края на света

  1. Pingback: Обичам те днес и утре, и до края на света | Bulgarian Blog

  2. Рени каза:

    Страхотно е! Виждам себе си и любимия в написаното 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s