Честит рожден ден, слънчице!

Честит рожден ден, слънчице!

Една година отлетя с метежна бързина и фриволна своенравност. Една година, откакто за първи път чух гръмогласната тържественост, с която бебе Боби огласи планетата Земя, за да заяви своето присъствие властно и неудържимо. Една година, в шепите на която е сгушен целият малък-гигантски живот на Боби досега.

Имаше смях и имаше плач, имаше веселие и имаше мрънкане, имаше спане и имаше безсъние, имаше „светът е прекрасен, мила мамо” и имаше „е, толкова ли не можеш да разбереш сега какво ме мъчи, бе лоша мамо”… Имаше от всичко по много. По много, много. Толкова много, че може би още 100 години по 100 ще има какво да си спомняме и да започваме изречения с „А, помниш ли, когато Боби…”

И въпреки всички крайности и контрасти (или по-точно благодарение на тях) майчинството си остава най-великото чудо на планетата. Чудото да сътвориш живот. Чудото да се грижиш с безрезервна отдаденост за едно мънинко човече, което те боготвори (поне докато не стане ядосан на света тийнейджър). Чудото всеки ден да преодоляваш себе си, своите пороци и ограничения в името на едно малко създание, което с миловидно безразсъдство поверява безценния си живот на теб.

Има много красиви моменти, които са напоили с наслада и опияние душата ми. И все пак измежду тях най-дълбок, искрен и съкровен от всички си остава споменът за напъпилата пролетна утрин на 11 април 2011, когато бебе Боби се появи на бял свят, огрян от лазурна приказност. Сякаш земята притихна и времето спря своя ход, за да приютят в обятията си жадното за живот човече. Топлото пролетно слънце играеше по разяреното му личице, крачета и ръчички протестираха с необуздана енергия и цялата му яростна борбеност изпълваше сърцето ми с бълбукащо възхищение.

И днес, една година по-късно, бебе Боби е все така непримирим с действителността, винаги има свое мнение и становище по глобалните въпроси, упорит и борбен като едно истинско овне. Но също така, когато реши, е най-веселото бебе на света и почне ли да се смее, трудно е да удържиш цялата планета да не се закикоти скоропостижно с него.

И в днешния облян в пролетни цветове и ухания ден, сърцето ми прелива от любов, от надежди и пожелания. Пожелания за моето малко човече: да бъде винаги здраво, винаги обичано и обичащо, да има късмет и безрезервно щастие, за да бъде всеки негов ден една сбъдната мечта.

Обичам те, сладурче! Играй, смей се, забавлявай се, тичай, падай, ставай! Бъди себе си! И изживей живота, който би искал! А ние с татко ще бъдем винаги там, където и когато имаш нужда от нас.

Реклами
Публикувано на Любими моменти и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

5 Responses to Честит рожден ден, слънчице!

 1. galina каза:

  ostavq6 me bez dumi i mie mnogo mili4ko da 4eta i prepro4itam vsqko izre4enie!
  celuvam vi i dvamata v tozi taka cpecialen den. G

 2. roshleto каза:

  Прекрасен малък Боби 🙂 Жив и здрав, все така борбен и вечно усмихнат! А на мама и тати … много да са здрави и спокойни 🙂

 3. justjulia каза:

  Да е жив и здрав Боби! Да расте палав, усмихнат и щастлив! Колко бързо мина една година, сякаш беше вчера като открих блога ти, а най-новата тема беше именно той – новороден!

  • Искра каза:

   Благодаря за пожеланията! 🙂 Наистина времето тече ужасно бързо – понякога ми се иска да натисна бутон „Пауза“, за да запазя ценните моменти.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s