Една пролетна утрин

Ранна пролетна утрин. Грациозно успях да се измъкна и да остана няколко минути насаме със себе си без бебета, татковци и кучета да се усетят. Когато семейството порасне и едно малко човече плътно те следва на всяка крачка, всяка секунда свобода се оказва безценна. Когато чуваш само себе си и своя вътрешен глас.

Уютно е. Да си буден, с чаша горещо кафе, докато всички останали дремят в ефирно блаженство. Тишината,  в която само припевът на ранобудните птички гали слуха, е вълшебна. Откраднати минути спокойствие. Просто аз и аз.

Излизам на терасата. Въздухът е свеж и сякаш вкусно хрупкав в обещаващата пролетна утрин. Слънцето изгрява над овощните дръвчета в двора, блести в оранжево сияние и нежно докосва клепачите ми. Погледът ми се плъзга и обгръща изящните извивки на Витоша и се потапя в спокойното величие на планината. След това го привличат китно окичените с бели цветчета дървета от съседните поляни. Вдишвам дълбоко и всяка фибра на тялото ми се изпълва с живот, с красота, с енергия и сили за новия ден.

Отпивам леки глътки от кафето. Наслаждавам се на топлотата, която се разлива в тялото ми. Усещам как духът ми се пробужда в упояваща хармония.

Тихо е. Спокойно е. Нежно е. Една пролетна утрин, така проста в своята красота и същевременна така съвършена.

Сходни постове: Жажда за пролет, Залез на Каваците, Дихание на морска магия, Обичам морето, вълните, солената вода, Вечер на Каваците, Заливът на мечтите, Буря край брега, Пред-пролетна еуфория, Смълчано и вълшебно

Реклами
Публикувано на Любими моменти и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Една пролетна утрин

  1. justjulia каза:

    Как добре те разбирам. Това са безценни моменти, наслаждавай им се! Един подобен сиспомням и аз, в по-друга ситуация, но пак сама с дремещи щерки, татковци и кучета. За себе си онзи момент и до ден днешен наричам момент на пълно щастие, абсолютно пълно! Е, за такива моменти си струва да живее човек 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s