На работа, оле!

Вече и аз преминах в отбора на работещите мами – една година и малко бебко беше центърът на моите занимания, но вече в дневния ред се намести и новата вълнуваща променлива – работа. Дори ме е срам да призная – но наистина ми се е приработило. С грях на сърцето ще споделя, че колкото и да е вълнуващо да гледам как мъничето расте като гъбка след дъжд, ежедневното, ежечасово сменяне на памперси, хранене, спане, разхождане и пак памперси, хранене, спане, разхождане, и пак  памперси, хранене, спане, разхождане ми дойде малко (много) в повече. Не съм вярвала, че някога ще сметна ходенето на работа за почивка, но само който е изпитал на плещите си какво означава едно човече да се вкопчи в теб и да не те изпуска от взискателния си поглед дори и за секунда, може да разбере чувството за безпределна свобода, когато поне за няколко часа пред теб се открива нов живот, с нови хора и събития.

Е, да – пълно щастие няма. Гузно ми е, тежко ми е и дори ми се плаче, когато сутрин протяга ръчички към мен и очите му се пълнят със сълзи, че го оставям. Но също така си давам сметка, че ако аз самата не се чувствам пълноценна, няма да мога да му предложа и на него вниманието, търпението и обичта, която заслужава.

И така – мога още много да напиша, но някакси не искам, а и май…. май не мога. В главата и душата ми е един водовъртеж от емоции и мисли, които се разбиват в бреговете на съзнанието ми с метежна сила и понякога дори ми е трудно да различа една от друга. Надявам се, че скоро (скоро, скоро, колко да е скоро!?) вълнението ще се уталожи и душичката ми ще се нормализира за едно средно-статистично,  порядъчно скучновато ежедневие, удобно предвидимо и сладко познато. И най-силно се надявам, че малкото ми момче ще бъде щастливо. Защото иначе нищо друго няма да има смисъл.

Реклами
Публикувано на Лирично-драматични отклонения. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s