Безпътица

И отново в безпътица някъде насред правилното и грешното решение.

Толкова ли е сложно на всеки житейски кръстопът да бъдат сложени ясни указателни табели с големи, очеизбодни надписи в крещящи светлоотразителни цветове: Надясно – Правилно, Наляво – Грешно?!

И ако някой знае правилното решение и му се струва трудно постижимо, и се чуди дали да го следва, то аз в момента стоя пред една неразорана, буренясала с трънливи умозаключения поляна и с най-трагикомичен патос  чеша рошав перчем и се чудя къде, драги ми приятелю, е верният път? Дори нямам възможността целенасочено да направя грешен избор, като си подсвирна под мустак: „Майната му – няма само аз да постъпвам правилно; този път и аз ще съм наопаки на нормите!”, защото дори не знам кое е грешното решение, че ей така, чистосърдечно, триумфално и помпозно, да си го провъзглася за осъзнат избор.

Просто не знам кой е верния път, за да избера грешния. Ей, така, напук. Просто един път да направя преднамерено грешен избор. Не че не го правя помежду другото, но не ми се струва пълен грях, ако сгрешиш по невнимание или от ограничен умствен капацитет. Извинително е някакси. А точно днес, точно сега – искам просто да сгреша. Просто ей така. Защото ми омръзна да търся правилното решение. А се оказа, че дори грешното не мога да намеря.

Публикувано на Лирично-драматични отклонения. Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Безпътица

  1. Juliapulia каза:

    Затова просто не търси, не му мисли много, а прави това, което ти е приятно и/или смислено 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s